The Originals met Barry Hay op Bonaire 27 sep 2019

Bonaire was even nóg kleurrijker dan normaal, er stonden namelijk vijf mannen in roze pakken op het podium van het Bonaire Beach Festival.

Tijdens hun openingsset speelden The Originals natuurlijk alles op verzoek. Maar ze deden nog twee sets meer. Later op de avond kwamen de jongens terug het podium op om twee andere artiesten te begeleiden: Tony Sherman en Barry Hay.

Zanger Tony Sherman scoorde eind jaren zeventig een aantal dikke hits in Nederland onder z'n eigen naam en als lid van The Sherman Brothers. Daarnaast had hij een wereldhit te pakken met 'Stars On Stevie'. Samen met The Originals en extra achtergrondzangeressen deed Tony een lekkere funky set, inclusief een aantal Stevie Wonder hits. En dat op het strand van Bonaire, hoe lekker wil je het hebben?

Daarna was het de beurt aan de Barry Hay, die je natuurlijk vooral kent als zanger van The Golden Earring. Samen met Barry Hay doken The Originals vol in rock-'n-roll modus met een set (wereld) hits van The Earring, waaronder 'When the Lady Smiles', 'Radar Love', 'Long Blond Animal' en 'Twilight Zone'. Barry en de mannen kennen elkaar van o.a. De Vrienden van Amstel Live, maar een hele set samen spelen deden ze niet eerder. En het was te gek!
Hans: "We openden met 'When the Lady Smiles'. Dat liedje heb ik al honderden keren met heel veel gespeeld, maar nu was het ineens anders. Toen na het intro de zang ingezet werd, keek ik spontaan naast me; het klonk niet alleen als Barry Hay, het wás Barry Hay! Hoe ervaren we ook zijn, dit was wel echt heel bijzonder!". En dat dacht het publiek ook: de zaterdagavond van het Bonaire Beach Festival was fantastisch. Eentje om niet snel te vergeten. 

[foto's: Casper Douwma]

Vul hier je e-mail in voor het allerleukste nieuws!